Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Tonkatsu

Jídlo Tonkatsu bylo do japonska dovezeno z Portugalska.  Poprvé bylo servírováno v roce 1890 v restauraci v Ginze v Tokiju. V korejštině je tonkatsu známe pod názvem donkkaseu nebo donkaseu. Jedná se vepřové maso obalené v panko a nakrájené na proužky. Původně se tonkatsu říkalo katsuretsu nebo katsu. V roce 1930 získalo toto jídlo svůj současný název.

Ingredience (2 porce) :

  • 4 vykostěné kotlety vepřové panenky, cca 2 cm tlusté
  • Rostlinný olej na smažení
  • 2 lžíce mouky
  • 1 velké vejce
  • ¾ šálku panko
  • 3 šálky nastrouhaného zelí
  • 1 velké rajče (nakrájené na 8 ks)


Postup:

  1. Kotlety naklepejte, obalte v mouce, ve vajíčku a následně v Panko.
  2. Osmažte na pánvi do zlatova.
  3. Usmaženou kotletu nakrájejte na cca 2cm tlusté proužky.
  4. Podávejte s omáčkou tonkatsu nebo si uděljte svoji omáčku Tonkou (viz níže) nebo můžete použít omáčku Okonomi, jako oblohu dejte nastrouhané zelí a rajčata.

Omáčka tonkatsu

Ingregience: ¼ šálku kečupu, 4 lžičky saké, 4 lžičky sojové omáčky, 4 lžičky worcesterové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky jablečné šťávy, 4 lžičky rýžového octu, 4 lžičky plnotučné hořčice, ¼ lžičky nového koření,  1/8 lžičky hřebíčku, ¼ lžička česneku

Postup: Pořádně promíchejte všechny ingredience. Podávejte s Tonkatsu.