Haruka sushi rýže 1kg
Vaše nákupní cena |
98,00 Kč
(85,22 Kč bez DPH)
|
- Název: Haruka sushi rýže (premium)
- Balení: 1 kg
- Země původu: Itálie
- j.c.: 9,8 Kč/100g
Haruka Sushi rýže Složení: kulatozrnná rýže Balení: 1 kg Země původu: Itálie Popis: Sushi rýže - premiová kvalita.Rýže na sushi je speciální rýže, která je oproti rýži standardně používané v české kuchyni více lepivá.Sushi rýže se používá na výrobu sushi, onigiri a také jako přílohová rýže. Při… Více
Kód: | A3013 |
EAN: | 4006599000724 |
Hmotnost: | 1000 g |
Výrobce: | JFC |
Haruka Sushi rýže
- Složení: kulatozrnná rýže
- Balení: 1 kg
- Země původu: Itálie
Popis:
- Sushi rýže - premiová kvalita.Rýže na sushi je speciální rýže, která je oproti rýži standardně používané v české kuchyni více lepivá.Sushi rýže se používá na výrobu sushi, onigiri a také jako přílohová rýže. Při výběru rýže je na přípravu sushi vždy lepší vybrat rýži, která je na přípravu sushi určená. Pokud byste se rozhodli připravit sushi z jiné rýže, tak vám hrozí že konečný výsledek nebude takový jaký očekáváte. Přece jenom rýže tvoří podstatnou část sushi a tak byste při nákupu měli sáhnout určitě po rýži k tomuto účelu určené. Díky vyšší lepivosti rýže vytvarovaná rolka drží tvar a při rozkrojení se Vám nerozpadne.
- Je lehce stravitelná, nenadýmá, je vhodná pro staré lidi, malé děti a také při pooperačních dietách.
- Neobsahuje cholesterol.
- Neobsahuje lepek.
- Je vhodná při léčbě zažívacích potíží a střevních onemocnění.
- Konzumace rýže zlepšuje stav kůže při lupénce.
- Obsahuje 8 esenciálních aminokyselin. V
- Podporuje vylučování vody a zplodin metabolismu přes ledviny.
- Škrob v rýži se tráví a absorbuje pomalu, současně při tom trvale uvolňuje do krve glukózu, což pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru. Je tudíž vhodná pro lidi trpící cukrovkou či hypoglykemií (sníženou hladinou krevního cukru).
- Pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty.
- Rýže snižuje krevní tlak.
Příprava:
- Pro přípravu 1200g uvařené rýže dejte 500g rýže haruka a 750ml vody do hrnce. Přiveďte k varu a poté ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a nechte 20 minut vařit, nebo dokud se voda neabsorbuje. Dejte hrnec mimo plamen a nechte před podáváním 10 minut odstát.
Nutriční hodnoty na 100g:
- Energie: 1490kJ/350kcal,
- Tuk 0,6g … z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g,
- Sacharidy 79g … z toho cukry ‹0,5g,
- Bílkoviny 6,6g,
- Sůl ‹0,01g.