Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Agedashi Tofu

 Základní ingredience (2 porce):

  • 1 kostka Tofu
  • Kukuřičný škrob
  • Olej na smažení
  • Bílá ředkev
  • jarní cibulka
  • hoblinky z tuňáka


Omáčka:

  • 1 šálek vývaru (dashi)
  • 2 lžíce mirinu
  • 2 lžíce sojové omáčky


Postup:

  1. Otevřete tofu a nechejte okapat od vody na 5-10 minut.
  2. Mezitím nakrájejte cibulku a nastrouhejte ředkev.
  3. Tofu nakrájejte na 6-8 kostek. Dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby a po té nechte zchladnout.
  4. Do malého hrnce dejte dashi, sojovou omáčku, mirin a přiveďte k varu.
  5. Nakrájené tofu obalte v kukuřičném škrobu a osmažte na pánvi do zlatova.
  6. Osmažené tofu podávejte v misce společně s omáčkou a ozdobné cibulkou, ředkví
    a hoblinkami z tuňáka.

Dobrou chuť.