Agedashi Tofu
Základní ingredience (2 porce):
- 1 kostka Tofu
- Kukuřičný škrob
- Olej na smažení
- Bílá ředkev
- jarní cibulka
- hoblinky z tuňáka
Omáčka:
- 1 šálek vývaru (dashi)
- 2 lžíce mirinu
- 2 lžíce sojové omáčky
Postup:
- Otevřete tofu a nechejte okapat od vody na 5-10 minut.
- Mezitím nakrájejte cibulku a nastrouhejte ředkev.
- Tofu nakrájejte na 6-8 kostek. Dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby a po té nechte zchladnout.
- Do malého hrnce dejte dashi, sojovou omáčku, mirin a přiveďte k varu.
- Nakrájené tofu obalte v kukuřičném škrobu a osmažte na pánvi do zlatova.
- Osmažené tofu podávejte v misce společně s omáčkou a ozdobné cibulkou, ředkví
a hoblinkami z tuňáka.
Dobrou chuť.