Nigiri sushi
Nigiri sushi je jeden z druhů sushi, které můžete v restaruacích ochutnat. Je to výborná alternativa pro ty z vás co nemají rádi mořskou řasu, protože na tyto bochánky rýže už řasu dávat nemusíte. Takže si můžete plně vychutnat chuť rýže a třeba lososa, mňam :-)
Ingredience:
- sushi rýže
- sushisu (rýžový ocet ochucený cukrem a solí)
- wasabi pasta
- suroviny na sushi, např. losos, vaječná omeleta, surimi tyčinky, unagi kabayaki, shiitake houby apod.
Postup:
- Sushi rýži nejprve pořádně několikrát propláchněte dokud Vám nepoteče téměř čirá voda.
- Připravte rýži dle pokynů na obalu aktuálně použité rýže.
- Jakmile bude rýže uvařená, zamíchejte do ní ocet do sushi, přidávávejte po malých dávkách, aby ocet nebyl v rýži příliš výrazný, ale aby byla rýže lehce dochucená. Ze začátku rýži raději ochutnejte a potom případně přidejte ocet. Na cca 200g uvařené rýže doporučuji cca 3 lžíce octu.
- Z připravené rýže si vytvarujte menší bochánky.
- Vytvarované bochánky potřete z vrchu trocho wasabi pasty.
- Na bochánky položte připravené ingredience.
Dobrou chuť :-)