Mabo Tofu
Tofu pochází z Číny, kde se začalo vyrábět ve druhém století před naším letopočtem. V sedmém století se jeho znalost rozšířila i do Japonska. V obou těchto zemích, stejně tak jako ve Vietnamu, Koreji a Thajsku patří dodnes k tradičním jídlům.
V západních zemích bylo tofu takřka neznámé až do poloviny 20. století, ale s rostoucím zájmem o vegetariánství a zdravou stravu se i zde začalo masivně rozšiřovat.
V asijské kuchyni se tofu využívá ve slaných i sladkých jídlech a je ceněno především pro svou schopnost přejmout chuť ostatních použitých přísad. V Evropě a Americe je tofu spojeno především s vegetariánstvím a veganstvím, jelikož jej díky vysokému obsahu bílkovin lze použít jako náhražku masa. Toto je ovšem velká škoda, jelikož tofu čistí krev. Lidé, především v Evropě, jsou velmi skeptičtí ke konzumaci tofu. Pokud zařadíte tofu do svého jídelníčku, výrazně tím prospěje tělu především v boji s nadváhou. Jelikož je tofu nízkokalorický zdroj bílkovin, je ideální při snižování cholesterolu v krvi.
Zdroj: http://cs.wikipedia.org
Ingredience:
- 100 g kuřecího masa
- 100 g tofu
- 1 balení Mabo tofu omáčky
- 1/2 střední cibule
- cibulka (ozdoba)
Postup:
- Nakrájejte cibuli na drobno a osmažte na pánvi.
- Po té přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a osmahněte do růžova.
- Přidejte omáčku a nechte podusit cca 3-5 minut.
- Nakonec přidejte tofu nakrájené na kostky a jemně promíchejte.
- Jídlo podávejte s rýží.