Omuraisu
Omuraisu je velmi jednoduché a rychlé jídlo. Jedná se o smaženou rýži zabalenou do vaječné omelety ozdobenou kečupem. V Japonsku toto jídlo velmi zdomácnělo a běžně konzumováno např. k obědu tzv. wester style dinner. Omuraisu lze připravit v mnoha různých variantách, níže naleznete pro inspiraci jednu z nich.
Ingredience:
- 100 g kuřecího masa
- 1/2 cibule
- strilizovaný hrášek
- 100 g uvařené rýže
- kečup
- 2 vejce
- špetka soli
- petka cukru
- Lžíce saké nebo saké na vaření
Postup:
- Na pánvi si osmaže cibulku do zlatova
- Přidejte maso a osmahněte.
- Jakmile bude maso hotové přidejte uvařenou rýži, promíchejte, přidejte hrášek a 2 lžíce kečupu.
- Až budete mít připravenou náplň do omelety (3.) rozmíchejte vejce, přidejte sůl, cukr a lžíci saké a usmažte omeletu.
- Na hotovou omeletu dejte připravenou směs a zarolujte, následně ozdobte kečupem.
Přejeme dobrou chuť ^_^