Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Omuraisu

Omuraisu je velmi jednoduché a rychlé jídlo. Jedná se o smaženou rýži zabalenou do vaječné omelety ozdobenou kečupem. V Japonsku toto jídlo velmi zdomácnělo a běžně konzumováno např. k obědu tzv. wester style dinner. Omuraisu lze připravit v mnoha různých variantách, níže naleznete pro inspiraci jednu z nich.

Ingredience:

  • 100 g kuřecího masa
  • 1/2 cibule
  • strilizovaný hrášek
  • 100 g uvařené rýže
  • kečup
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • petka cukru
  • Lžíce saké nebo saké na vaření


Postup:

  1. Na pánvi si osmaže cibulku do zlatova
  2. Přidejte maso a osmahněte.
  3. Jakmile bude maso hotové přidejte uvařenou rýži, promíchejte, přidejte hrášek a 2 lžíce kečupu.
  4. Až budete mít připravenou náplň do omelety (3.) rozmíchejte vejce, přidejte sůl, cukr a lžíci saké a usmažte omeletu.
  5. Na hotovou omeletu dejte připravenou směs a zarolujte, následně ozdobte kečupem.
    Přejeme dobrou chuť ^_^