Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Onigiri

Onigiri

Onigiri (známé také jako omusubi) je v Japonsku velmi populární jídlo zejména proto, že je velice chutné a jednoduché. V dřívější době, bylo onigiri nazýváno tonjiki. V období Heian bylo tonjiki jídlo, které dávala šlechta lidem s nižším postavením (poddaným). Toto jednoduché jídlo postupně zevšednělo a v dnešní době je v Japonsku velmi oblíbené, v Japonsku existují také speciální obchody, kde si pro přípravu tohoto jídla můžete nakoupit potřebné suroviny a různé náplně. V podstatě se jedná o rýžové trojhránky nebo koule plněné různými náplněmi a obalené řasou Nori.

 

Ingredience: sushi rýže, řasa Nori

Náplň: Losos, Tuňák, Umeboshi, Úhoř, Mořské řasy, Furikake, majonéza, wasabi pasta, černý sezam atd. (náplň lze měnit dle Vaší chuti a fantazie)

 Postup:

  1. Uvařte suši rýži a nechte mírně zchladnout.
  2. Do této rýže na rozdíl od suši nepřidáváme ocet. Naberte si do dlaně rýži, dejte na střed náplň, zabalte náplň do rýže a vytvarujte rovnoměrný trojúhelník.
  3. Takto vytvarovaný trojúhelník obalte nastříhanou řasou. Stačí klidně tenký proužek.
  4. Připravené onigiri můžete jíst jen tak samostatně nebo se zeleninovou oblohou.