Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Tempura

V polovině šestnáctého století se Portugalci snažili převést Japonce ke katolicismu, portugalština představila tempuru, techniku ​​namáčení ryb a zeleniny do těsta a smažení je. To je jeden z příkladů začleněním cizích vlivů do každodenního života Japonců.

 Ingredience:

  • Mořské plody: krevety, krevety, chobotnice, anago (mořský úhoř), krab, a široká škála ryb
  • Zelenina: paprika, lilek, mrkev, zelené fazolky, sladké brambory (yam brambory), renkon (kořen lotusu), houby shiitake, dýně, houby, bambusové výhonky
  • Obalovací směs na Tempuru
  • 1,5 šálku vody
  • Omáčka Tsuyu


Postup: 

  1. Nejprve smíchejte vodu s obalovací směsí tempurako. 2 šálky tempurako smíchejte s 1 - 1,5 šálkem studené vody.
  2. Připravené ingredience obalte ve vytvořeném těstíčku a usmažte na pánvi do zlatova.
  3. Osmažené kousky lze podávat s nudlemi nebo s rýží. K dochucení použijte omáčku tsuyu.