Vánoční shortcake s jahodami
Vánoční shortcake s jahodami
- Příprava:
- Porce: 4 os
Ingredience:
- 2 Bílky
- 60 g Cukr krystal
- 2 Žloutky
- 80 g Hladká mouka
- 1/2 lžičky Kypřícího prášku
Krém:
- 300 ml Smetany ke šlehání
Ozdoba:
- Jahody (rozkrojit podélně na 3 ks)
Postup:
- Vyšlehejte bílky do tuha a přidejte cukr krystal (1/3 z 60g) a dobře promíchejte.
- Přidejte žloutky do směsi 1) a řádně promíchejte. Lehce vmíchejte hladkou mouku a kypřící prášek.
- Dejte do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby (cca 15x13x8 cm) směs 2), zakryjte víkem a dejte do mikrovlnné trouby na 3 minuty na 500W. Po vyndání nechte vychladnout.
- Krém – Vyšlehejte smetanu.
- Zdobení – rozdělte koláč na 3 vrstvy a každou potřete krémem ( ¼ krému na 2 vrstvy, ¼ na horní 3. vrstvu). Dejte jahody také do spodních dvou vrstev a dejte vrstvy na sebe. ¼ krému rozetřete dokola koláče. Horní část ozdobte jahodami a zbylým krémem.