Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Sv. Valentýn v Japonsku

Sv. Valentýn v Japonsku

Japonsko má mnoho svých vlastních tradic, ale i přesto existují mnohé tradice, které převzali od jiných zemí a v dnešním japonsku již zdomácněly.

Jednou z takových tradic je svátek Sv. Valentýna.

Na tento den mají v japonsku největší tržby především prodejny s čokoládou. Japonské ženy a dívky obdarovávají své blízké právě touto sladkou dobrotou.

Rozlišují se dva typy čokolád:

  • Giri Choco
  • Honmei Choco


Giri Choco - je čokoláda, která se dává v podstaně z "povinnosti". Jsou jí obdarováni přátelé, kolegové v práci, nadřízení apod. Zpravidla se jedná o kupovanou čokoládu.

Honmei Choco - je čokoláda, kterou si ženy a dívky připraví doma a pak s ní obdarují své manžele a partnery. Dívky využívají tohoto dne, aby mohly projevit své city vůči vyvolenému partnerovi :-)

Aby mohli obdarovaní muži oplatit ženám jejich pozornost, existuje zde také tzv. "White Day" (14. Března).V tento den obdarovávají muži ženy :-)

Dámy, pokud byste rády obdraovaly svého přítele domácí čokoládou, směle do toho! Není na tom nic složitého. Stačí rozpustit čokoládu, přelít do formiček, nazdobit a nechat ztuhnout ... a hurá čokoláda je hotová!

Fantazii se meze nekladou, takže můžete tvořit, vymýšlet, zdobit apod. ;-)

Pro insipraci přikládám pár fotek z mého pokusu o "Honmei choco" :-)

Hodně štěstí

Anet