Karaage
Ingredience (4 porce):
- 4-6 steheních kuřecích řízků (cca 500g)
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce Mirinu (nebo saké - rýžového vína)
- 5 lžic japonské sojové omáčky
- olej na smažení
- 100 g bramborového nebo kukuřiného škrobu
Postup:
- Kuřecí řízky nakrájíme na kostky.
- Nakrájené kousky dáme do mísy a promícháme se sojovou omáčkou, mirinem a s česnekem (prolisovaným). Naložené maso přikryjeme a dáme cca na 1 hodinu do lednice.
- Marinované kousky následně obalíme ve škrobu a usmažíme do zlatova (ve fritéze nebo ve wok pánvi).
- Jako přílohu lze podávat rýži nebo čerstvou zeleninu. Obalované kousky můžete také dle chuti konzumovat s japonskou majonézou nebo s chilli omáčkou.