Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Karaage

Ingredience (4 porce):

  • 4-6 steheních kuřecích řízků (cca 500g)
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce Mirinu (nebo saké - rýžového vína)
  • 5 lžic japonské sojové omáčky
  • olej na smažení
  • 100 g bramborového nebo kukuřiného škrobu


Postup:

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájené kousky dáme do mísy a promícháme se sojovou omáčkou, mirinem a s česnekem (prolisovaným). Naložené maso přikryjeme a dáme cca na 1 hodinu do lednice.
  3. Marinované kousky následně obalíme ve škrobu a usmažíme do zlatova (ve fritéze nebo ve wok pánvi).
  4. Jako přílohu lze podávat rýži nebo čerstvou zeleninu. Obalované kousky můžete také dle chuti konzumovat s japonskou majonézou nebo s chilli omáčkou.