Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Karé raisu

Curry (カレー) Je jedeno z nejpopulárnějších jídel v Japonsku. To je obyčejně podáváno ve třech hlavních formách: kari rýže (カレー ライス) Kare udon a Kare-pan. Curry bylo představeno do Japonska v období Meidži (1868-1912) Brity, v době, kdy Indie byla pod správou Britů. Toto jídlo získalo tak velkou popularitu, že to může být nazýváno národním jídlem.

Ingredience (4osoby):

  • 100 g Curry
  • 2 středně velké brambory
  • 2 středně velké cibule
  • 1 větší mrkev
    200 g masa (kuřecí, hovězí, vepřové ..... zvolte jeden druh masa)
  • 600 ml vody
  • stolní olej


Postup:

  1. Nakrájejte si ingredience na kostičky.
  2. Do hrnce dejte olej a cibuli, smažte dokud nezesklovatí. Poté přidejte maso.
  3. Jakmile se maso zatáhne přidejte do hrnce vodu a ostatní zeleninu, následně vařte do měkka.
  4. Jakmile budou maso a zelenina měké přidejte karé a vařte cca 3 minuty.
  5. Hotovou omáčku můžete servírovat s rýží nebo nudlemi.