Karé raisu
Curry (カレー) Je jedeno z nejpopulárnějších jídel v Japonsku. To je obyčejně podáváno ve třech hlavních formách: kari rýže (カレー ライス) Kare udon a Kare-pan. Curry bylo představeno do Japonska v období Meidži (1868-1912) Brity, v době, kdy Indie byla pod správou Britů. Toto jídlo získalo tak velkou popularitu, že to může být nazýváno národním jídlem.
Ingredience (4osoby):
- 100 g Curry
- 2 středně velké brambory
- 2 středně velké cibule
- 1 větší mrkev
200 g masa (kuřecí, hovězí, vepřové ..... zvolte jeden druh masa) - 600 ml vody
- stolní olej
Postup:
- Nakrájejte si ingredience na kostičky.
- Do hrnce dejte olej a cibuli, smažte dokud nezesklovatí. Poté přidejte maso.
- Jakmile se maso zatáhne přidejte do hrnce vodu a ostatní zeleninu, následně vařte do měkka.
- Jakmile budou maso a zelenina měké přidejte karé a vařte cca 3 minuty.
- Hotovou omáčku můžete servírovat s rýží nebo nudlemi.