Vše pro vaše zdraví...
+420 608 772 019
Přihlášení

Maki Sushi

Základní ingredience:

  • mořská řasa Nori
  • sushi rýže
  • sushisu (ocet ochucený cukrem a solí)
  • wasabi pasta
  • nakládaný zázvor
  • sojová omáčka

Náplň do sushi: může být např. okurka, vaječná omeleta, krabí tyčinky, avokádo, nakládaná ředkev, losos (syrový nebo uzený), shiitake houby apod.

Příprava:

  1. Sushi rýži nejprve pořádně několikrát propláchněte dokud Vám nepoteče téměř čirá voda.
  2. Připravte rýži dle pokynů na obalu aktuálně použité rýže.
  3. Jakmile bude rýže uvařená, zamíchejte do ní ocet do sushi, přidávávejte po malých dávkách, aby ocet nebyl v rýži příliš výrazný, ale aby byla rýže lehce dochucená. Ze začátku rýži raději ochutnejte a potom případně přidejte ocet. Na cca 200g uvařené rýže doporučuji cca 3 lžíce octu.
  4. Na bambusovou podložku položte plát mořské řasy Nori, hladkou stranou na podložku. Na řasu potom rovnoměrně rozprostřete připravenou rýži a z horní části se nechejte cca na dva prsty volný okraj, aby jste potom mohli rolku pěkně ukončit.
  5. Poté přidejte připravené ingredience a zarolujte do rolky s pomocí bambusové podložky.
  6. Hotovou rolku nakrájejte.
  7. K takto připravenému sushi podávejte v malé misce sojovou omáčku, do které si sushi jemně namáčíte a jíte. K sushi se také podává nakládaný zázvor a wasabi pasta.
Výhodné sety

Ingredience pro přípravu

Příprava makisushi